Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A 9 legokosabb állat a Földön
  2012-09-05 11:30:27, szerda
 
 

Kutatások azt bizonyítják, az állatok sokkal okosabbak, mint ahogy azt gondolnánk - nem szabad azt hinnünk, hogy mi lennénk az egyedüli intelligens lények a Földön.

Hollók

Ha a hollókra gondolunk, általában hamarabb eszünkbe jutnak Edgar Allen Poe horrortörténetei, mint az a tény, hogy ezek az állatok rendkívüli adottságokkal rendelkeznek. Skóciai és kanadai tudósok kimutatták, hogy a hollók oly mértékben tudják használni logikai képességüket és ezáltal észlelni a környezetüket, amelyet még az emberszabású majmok sem ismernek.

Delfinek

A Discovery News jelentése szerint a delfinek teljes agykapacitásukat, vagyis mindkét agyféltekéjüket használják, továbbá agyuk szerkezetileg összetettebb, mint az emberé. Lori Marino delfinkutató szerint ha az emberi intelligenciával kapcsolatos szabványok szerint vizsgálódunk, akkor megállapíthatjuk, hogy a delfinek agya fogékonyság tekintetében nagyon közel áll az emberi agyhoz.

Patkányok

Bár a patkányokat a betegségek terjesztőiként tartják számon, rossz hírnevük ellenére kifejezetten intelligens állatok. A Guelph-i Egyetem legújabb kutatásai szerint a patkányok kitűnő emlékezőtehetséggel és kommunikációs képességgel rendelkeznek. Emellett nagyobb aktivitás fedezhető fel agyuk hippocampusnak nevezett területén, ott, ahol a patkányok érzékszerveitől érkező információk jelentős része rögzül.

Malacok

Feltételezhetően a sertések a legokosabb háziállatok a világon. A New York Times jelentése szerint a sertések meg tudják találni azt a táplálékot, amelyet csak egy tükörből látnak, és képesek arra is, hogy más állatokat félrevezessenek annak érdekében, hogy ők többet ehessenek. Gyorsan jegyeznek meg dolgokat, ami azt is jelenti, különböző trükkök oktatásával tehetjük teljesebbé házi malacaink életét.

Bonobók

A csimpánz közeli rokona, amelyet a különösen veszélyeztetett fajok között tartanak számon, szintén a legintelligensebb állatok közé tartozik. Más emberszabású majmokhoz hasonlóan a bonobók képesek jelnyelvvel és szimbólumokkal kommunikálni. A National Geographic írt már Kanziról, a bonobóról, aki például jelnyelvtábláját használja arra, hogy megfigyelőivel kommunikáljon, és már kifejlesztett egy saját, szimbólumokból álló ábécét is, amivel kifejezésre tudja juttatni gondolatait.

Mókusok

Bárki, aki látott már mókusokat sötét utcákat átszelni éjjel, elgondolkodhatott azon, vajon azok nem félnek-e a sötétben. Kiderült, a mókusok hiába félnek, ha észlelik, hogy táplálék van az út másik oldalán, nem érdekli őket a veszély. A Science Daily kutatása szerint a kis állatok agya rendkívül fogékony, és társaiktól is gyorsan elsajátítanak dolgokat, mint például az étellopás tudományát.

Elefántok

Az elefántok eleganciájukról és intelligenciájukról híresek. A szárazföldi állatok közül - a főemlősöket leszámítva - csak az elefántok képesek a hangutánzásra, amely feltehetőleg az egymás közötti kapcsolatok erősítésére szolgál - mutatott rá a Nature Institute. A hangutánzáson kívül nagyon könnyű nekik megtanítani, hogyan használják képességeiket.

Tehenek

A békés állatokként elhíresült teheneknek látszólag a legnagyobb gondjuk a kérődzés. Tudósok azonban kiderítették, ezek az állatok gazdag és összetett érzelmi életet élnek: az emberekhez hasonlóan vannak barátaik és ellenségeik is. Ezenkívül képesek erős érzelmek megélésére is. Ilyen érzelem a fájdalom, a félelem, sőt a szorongás is - vagyis a tehenek aggódnak a jövő iránt - nyilatkozták tudósok a Times magazinnak.

Méhek

A méhek kapcsán a kutatók a mesterséges intelligencia egy izgalmas kutatási területével, a raj-intelligenciával foglalkoznak. A méheket tanulmányozva megállapították, hogy az egyes egyedek nem figyelnek különösebben egymásra, de egy komplett méhrajnál már más a helyzet: ebben az esetben a kollektív viselkedésformák előtérbe kerülnek.

Forrás: hir24.hu
: Link
 
 
0 komment , kategória:  Képek - Állati jó képek  
Címkék: viselkedésformák, megállapíthatjuk, feltételezhetően, intelligenciával, agykapacitásukat, jelnyelvtábláját, horrortörténetei, félrevezessenek, érzékszerveitől, veszélyeztetett, eleganciájukról, agyféltekéjüket, megállapították, terjesztőiként, szimbólumokkal, szimbólumokból, hippocampusnak, megfigyelőivel, kifejlesztett, képességeiket, környezetüket, hangutánzáson, kommunikáljon, elsajátítanak, intelligencia, adottságokkal, szerkezetileg, tanulmányozva, hangutánzásra, kommunikációs, rendelkeznek, kifejezetten, tekintetében, összetettebb, delfinkutató, emberszabású, állatok sokkal, egyedüli intelligens, hollókra gondolunk, állatok rendkívüli, emberszabású majmok, delfinek teljes, emberi intelligenciával, delfinek agya, emberi agyhoz, betegségek terjesztőiként, patkányok kitűnő, patkányok érzékszerveitől, legokosabb háziállatok, tükörből látnak, csimpánz közeli, különösen veszélyeztetett, Edgar Allen Poe, Discovery News, Lori Marino, Guelph-i Egyetem, York Times, National Geographic, Science Daily, Nature Institute,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Png virág  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  A sors  Alázat  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Bertolt Brecht -től idézet  Garai Gábor - Takarítás  Jó éjszakát  A kételkedés kezelése  képre írva  Egy bizonyos határt  Őrizkednünk kell...  Nevem  Mai harmónia kártyám  Png ház  Erdőn  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Egy bizonyos határt  Png férfi  Alázat  Akarat  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem számIt  Facebookon kaptam  Akarat  Reggel van  Radikális szeretet  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Sokan azt tartják  Zilahy Lajos gondolata  Adakozás  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png nő  Facebookon kaptam  Idő  Leonardo da Vinci gondolata  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  A sors  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Tanuld meg ezt a versemet  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Nagyi telefonál  Még csak most kezdődik a nap  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Örülök, hogy látlak!  Png fotel  Facebookon kaptam Krisztinától  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Erdőn  Jó éjszakát  Julian Brass gondolata  Makszim Gorkij gondolata  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Png ház  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam Krisztinától  Akarat  Tanuld meg ezt a versemet  Alázat  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
állatok sokkal, egyedüli intelligens, hollókra gondolunk, állatok rendkívüli, emberszabású majmok, delfinek teljes, emberi intelligenciával, delfinek agya, emberi agyhoz, betegségek terjesztőiként, patkányok kitűnő, patkányok érzékszerveitől, legokosabb háziállatok, tükörből látnak, csimpánz közeli, különösen veszélyeztetett, legintelligensebb állatok, bonobók képesek, mókusok hiába, étellopás tudományát, elefántok eleganciájukról, szárazföldi állatok, főemlősöket leszámítva, elefántok képesek, egymás közötti, hangutánzáson kívül, békés állatokként, legnagyobb gondjuk, állatok gazdag, emberekhez hasonlóan, tehenek aggódnak, jövő iránt, méhek kapcsán, mesterséges intelligencia, izgalmas kutatási, méheket tanulmányozva, egyes egyedek, komplett méhrajnál, kollektív viselkedésformák, viselkedésformák, megállapíthatjuk, feltételezhetően, intelligenciával, agykapacitásukat, jelnyelvtábláját, horrortörténetei, félrevezessenek, érzékszerveitől, veszélyeztetett, eleganciájukról, agyféltekéjüket, megállapították, terjesztőiként, szimbólumokkal, szimbólumokból, hippocampusnak, megfigyelőivel, kifejlesztett, képességeiket, környezetüket, hangutánzáson, kommunikáljon, elsajátítanak, intelligencia, adottságokkal, szerkezetileg, tanulmányozva, hangutánzásra, kommunikációs, rendelkeznek, kifejezetten, tekintetében, összetettebb, delfinkutató, emberszabású, kommunikálni, vizsgálódunk, képességüket, feltehetőleg, különösebben, kiderítették, foglalkoznak, nyilatkozták, intelligens, ellenségeik, erősítésére, megtanítani, mesterséges, jelnyelvvel, fogékonyság, területével, oktatásával, képességgel, állatokként, kapcsolatok, háziállatok, bizonyítják, patkányokat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 916
  • e Hét: 7667
  • e Hónap: 16337
  • e Év: 72270
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.